Tjänster och beställning

Svenska Stadsnäts fibernät är dimensionerat att ge alla företag den kapacitet och de tjänster som behövs, oavsett storlek eller bransch. Köp färdigpaketerade tjänster eller skräddarsy en lösning som ger företaget det digitala stöd som behövs.

 • Bredband

  Fibernätet ger ditt företag möjlighet att välja den hastighet ni behöver till ett konkurrenskraftigt pris – från 10/10 Mbit/s till 1000/100 Mbit/s. Komplettera bredbandet efter behov med tjänster som fast IP, virtuell server, övervakning, hosting, support mm. Har ni mer komplexa behov finns det leverantörer som erbjuder helt skräddarsydda lösningar 

 • TV

  Med ett TV-abonnemang för företag kan ni visa TV offentligt i t ex butiken, showrummet, receptionen eller fikarummet. Nytta, nöje och allmän trivsel för anställda, kunder, besökare eller allmänheten

 • Telefoni

  Via fibernätet kan ni lösa företagets behov av fast telefoni till rätt pris och kvalitet. Ni kan fortsätta ringa med era vanliga telefoner och exempelvis lägga till växeltjänster som köhantering, ring via datorn och ringgrupper.

 • Kapacitetstjänster

  I fibernätet behöver ni inte trängas med andra utan ni kan köpa dedikerad kapacitet. Kommunicera effektivare mellan t ex olika kontor med en supersnabb, stabil och säker uppkoppling. Välj till övervakning, drift och support och få en helhetslösning som lyfter företagets digitala prestanda rejält.

 

Välj och beställ tjänster

Nedan ser du de leverantörer som för närvarande finns i ditt nätområde. Klicka på länken så kommer du till leverantörens hemsida för mer information och beställning. Observera att tjänsteutbudet är under utveckling och kommer att breddas framöver.


Bahnhof AB

Bearcom

Bitcom

Bredband2 AB

Bredbandsson

Fastbit

Hoist

IP-Only

Make IT

Net at Once

Pin Sweden AB

Tele2

 

Tjänster och beställning

Fibernätet innebär många fördelar för både små och stora företag:

   

 • Snabbt och stabil uppkopplingI fibernätet skickar informationen med ljussignaler vilket ger en överlägsen prestanda avseende både fart och stabilitet. Idag kan ni välja hastigheter mellan 10/10 Mbit/s och 1000/100 Mbit/s.
 • Valfrihet med öppet nät Fibernätet kan liknas vid en digital motorväg där många olika leverantörer erbjuder bredbandstjänster anpassade för olika typer av företag. Detta kallas ”öppet nät” och fördelen för er är att konkurrensen i nätet pressar priserna och stimulerar utvecklingen av nya och bättre tjänster.
 • Framtidssäkert Fiber är framtidens bredbandsnät och kapaciteten kan skalas upp för att möta marknadens behov under decennier framåt. Med fiber sätter inte tekniken några gränser för de digitala möjligheterna.
 • Flexibla företagslösningar Via fibernätet kan ert företag få precis den lösning som behövs för verksamheten. Inte bara bredband, TV och telefoni utan också till exempel kapacitetstjänster, säker lagring, internetsäkerhet, hosting och övervakning/drift.