Senaste nyheterna
 • December 1, 2017
  Telia bildar Telia Infra – en renodlad wholesale- och nätorganisation

  Med Sveriges bästa mobilnät och största fibernät kopplar Telia upp Sverige. Den nya organisationen, Infra, kommer att få ett samlat ansvar för Telia Sveriges Wholesale-affär samt att planera, bygga, och leverera fasta och mobila nät i världsklass. Svenska Stadsnät kommer att bli en del av den nya organisationen.

  Läs mer!
 • October 10, 2017
  Com Hem till Svenska Stadsnät

  Com Hem blir från och med 2017-10-10 ny tjänsteleverantör i stora delar av Svenska Stadsnäts öppna fibernät.

  ”Vi på Svenska Stadsnät är glada över att Com Hem väljer att ingå i vårt öppna näts tjänsteutbud” säger Mats Devert, vd på Svenska Stadsnät. ”Com Hem, som är en stor aktör på marknaden, passar väl in i vårt växande nät. Det ger våra privatkunder ytterligare ökad valfrihet.”

  Läs mer!
 • June 20, 2017
  Boxer – ny tjänsteleverantör av internet.

  Boxer blir 2017-06-20 ny tjänsteleverantör i stora delar av Svenska Stadsnäts öppna fibernät. Boxers tjänster når både flerfamiljshus och villor som är anslutna till nätet.

  Läs mer!
 • April 6, 2017
  Telia förvärvar SalaNet AB och bygger ännu mer fiber i Sala kommun

  Telia förvärvar företaget SalaNet AB. Affären innebär att Telia tar över ansvaret för att utveckla, driva och underhålla det befintliga fibernätet i Sala.  För de cirka 2 700 kunderna innebär det att de på sikt får tillgång till ett öppet nät och möjlighet att välja bland flera leverantörers tjänster för bredband, telefoni och tv.

  Läs mer!
 • March 2, 2017
  Telia förvärvar C-SAM AB och bygger ännu mer fiber i Södertälje kommun

  Telia förvärvar företaget C-SAM AB. Affären innebär att Telia tar över ansvaret för att utveckla, driva och underhålla det befintliga fiber- och kabelnätet i Södertälje, Järna och Nykvarn. För de cirka 11 000 kunderna innebär det att de på sikt får tillgång till ett öppet nät och möjlighet att välja bland flera leverantörers tjänster för bredband, telefoni och tv.

  Läs mer!
 • December 21, 2016
  Mer fiber i Östra Göinge!

  Ett samverkansavtal har upprättats mellan Östra Göinge kommun och Svenska Stadsnät AB. Målet är att 95 % av kommunens hushåll och företag ska ha tillgång till ett bredband på minst 100 Mbit/s i slutet av 2020.

  Läs mer!