Tjänster och beställning

Svenska Stadsnäts fibernät är dimensionerat att ge alla användare den kapacitet och de tjänster som behövs, oavsett behov.

 • Bredband

  Bredband via fiber är det snabbaste bredbandet du kan få. Tekniken innebär att man skickar bredbandssignalerna genom fiberkablar, istället för genom kopparledningarna som ADSL-tekniken använder. Fiberkablarna kan ta hand om tusentals gånger mer bredbandstrafik. Oavsett om du mailar, spelar online-spel, använder streamingtjänster eller delar stora mängder data med din arbetsplats, så finns det en tjänsteleverantör och en hastighet för just dig.

  Du kan i dagsläget få hastigheter mellan 10 och 1000 Mbit/s, beroende på vilken leverantör och tjänst du väljer. Tänk på att din hårdvara, t ex prestandan på din dator och/eller router kan påverka hastigheten.

 • TV

  Fiber i huset innebär ett helt nytt sätt att se på TV. Det ger dig tillgång till digital-tv från flera olika tjänsteleverantörer. Du får även möjlighet till video-on-demand, som gör att du kan hyra film direkt i din TV.

  Via Digital-TV får du tillgång till en rad olika kanaler och kanalpaket – välj mellan nyheter, sport, nöjen, fakta och filmkanaler, och se dina favoritprogram när du vill. Flera utav kanalerna sänds även i HDTV- format, som maximerar TV- upplevelsen. Du slipper antenn och parabol på taket, och du får en stabil och väderoberoende tv-signal.

 • Telefoni

  IP-telefoni/Bredbandstelefoni innebär att du ringer med dina befintliga telefoner, men via bredbandet. Att ringa med IP- telefoni fungerar på samma sätt som med en vanlig fast telefon, och du kan behålla ditt gamla nummer.

  Genom att besöka tjänsteleverantörernas hemsidor kan du läsa om det abonnemang som passar dig bäst. Många av tjänsteleverantörerna erbjuder paketlösningar med både Internet och telefoni, med mycket fördelaktigt priser.


Leverantörer i Svenska Stadsnäts fibernät

Svenska Stadsnät erbjuder ett stort antal tjänsteleverantörer att välja mellan. Tjänsteleverantörer som kommer att finnas i ditt nät kan t.ex. vara:

Företag logga Internet Telefoni TV Beställ
A3  AB Bildresultat för a3 bredband A3
Bahnhof AB Bahnhof AB
Boxer AB Boxer AB
Bredband2 AB Bredband2 AB
Bredbandsson AB
Halebop Com Hem AB
Intertain Intertain
Mediateknik Mediateknik Varberg    Kalejdo
Net at Once AB Net at Once AB
Ownit        ownit
Riksnet Riksnet
Sappa AB Sappa AB
Telenor Bildresultat för telenor logga Telenor
Telia AB Telia Sverige AB
Viasat Viasat