Tjänster och beställning

Svenska Stadsnät skräddarsyr en lösning för fibernätet som passar för er bostadsrättsförening, ert flerfamiljshus eller fastighetsbolag.  Tillsammans med vår ägare Telia är vi Sveriges största fiberaktör. Vi har därmed de resurser som behövs för att tillsammans med er hitta rätt lösning och säkerställa att fibernät håller högsta kvalitet också på mycket lång sikt. Gör en intresseanmälan så kontaktar vi er inom kort.

 • Bredband

  Bredband via fiber är det snabbaste bredbandet du kan få. Tekniken innebär att man skickar bredbandssignalerna genom fiberkablar, istället för genom kopparledningarna som ADSL-tekniken använder. Fiberkablarna kan ta hand om tusentals gånger mer bredbandstrafik. Oavsett om du mailar, spelar online-spel, använder streamingtjänster eller delar stora mängder data med din arbetsplats, så finns det en tjänsteleverantör och en hastighet för just dig.

  Du kan i dagsläget få hastigheter mellan 10 och 1000 Mbit/s, beroende på vilken leverantör och tjänst du väljer. Tänk på att din hårdvara, t ex prestandan på din dator och/eller router kan påverka hastigheten.

 • TV

  Fiber i huset innebär ett helt nytt sätt att se på TV. Det ger dig tillgång till digital-tv från flera olika tjänsteleverantörer. Du får även möjlighet till video-on-demand, som gör att du kan hyra film direkt i din TV.

  Via Digital-TV får du tillgång till en rad olika kanaler och kanalpaket – välj mellan nyheter, sport, nöjen, fakta och filmkanaler, och se dina favoritprogram när du vill. Flera utav kanalerna sänds även i HDTV- format, som maximerar TV- upplevelsen. Du slipper antenn och parabol på taket, och du får en stabil och väderoberoende tv-signal.

 • Telefoni

  IP-telefoni/Bredbandstelefoni innebär att du ringer med dina befintliga telefoner, men via bredbandet. Att ringa med IP- telefoni fungerar på samma sätt som med en vanlig fast telefon, och du kan behålla ditt gamla nummer.

  Genom att besöka tjänsteleverantörernas hemsidor kan du läsa om det abonnemang som passar dig bäst. Många av tjänsteleverantörerna erbjuder paketlösningar med både Internet och telefoni, med mycket fördelaktigt priser.


Leverantörer i Svenska Stadsnäts fibernät

Nedan ser du de leverantörer som för närvarande finns i ditt nätområde. Klicka på länken så kommer du till leverantörens hemsida för mer information och beställning.

Bahnhof AB
Bitcom
Boxer AB
Bredband2 AB
Bredbandsson AB
Fastbit AB
Halebop
Net at Once AB
Sappa AB
Telenor
Telia AB

 

  Fördelar med fiber

 • SNABB OCH STABIL UPPKOPPLING I fibernätet skickas informationen med ljussignaler vilket ger en överlägsen prestanda avseende både fart och stabilitet. Idag kan ni välja hastigheter mellan 10/10 Mbit/s och 1000/100 Mbit/s.
 • VALFRIHET MED ÖPPET NÄT Fibernätet kan liknas vid en digital motorväg där många olika leverantörer erbjuder bredbandstjänster anpassade för olika behov. Detta kallas ”öppet nät” och fördelen för dig är att konkurrensen i nätet pressar priserna och stimulerar utvecklingen av nya och bättre tjänster.
 • FRAMTIDSSÄKERT Fiber är framtidens bredbandsnät och kapaciteten kan skalas upp för att möta marknadens behov under decennier framåt. Med fiber sätter inte tekniken några gränser för de digitala möjligheterna.